Echt-Susteren

Gemeente
Echt-Susteren
Midden-Limburg
Limburg

Echt-Susteren

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Echt-Susteren.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Echt-Susteren.

- Boek hier je golfvakantie in omgeving Echt-Susteren.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Echt-Susteren.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Echt-Susteren (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

- Echt-Susteren is een gemeente in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg.

- De gemeente Echt-Susteren is in 2003 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Echt en Susteren.

- De gemeente Echt-Susteren omvat de dorpen Dieteren, Echt, Koningsbosch, Maria-Hoop, Nieuwstadt, Pey, Roosteren, Sint Joost, Slek en Susteren en de buurtschappen Aan Reijans, Aasterberg, Annendaal (deels), Baakhoven, Berkelaar, (Aan het) Echterbosch, Gebroek, Heide, Hingen, Illikhoven, Kokkelert, Oevereind, Ophoven, Oud Roosteren, Pepinusbrug, Putbroek, Schilberg, Spaanshuisken, Visserweert. Dat zijn in totaal 10 dorpen en 19 buurtschappen.

- Kaart met de dorpen van de gemeente Echt-Susteren.

- Wapen van de gemeente Echt-Susteren.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Echt-Susteren.

Terug naar boven

Geschiedenis

Als u zich nader wilt verdiepen in de geschiedenis van een of meer kernen van de gemeente Echt-Susteren, kunt u terecht bij de volgende instanties:

- Heemkundekring Echter Landj.

- Stichting Op Vleugels der Vrijheid is opgericht in 2006. Zij houdt zich bezig met gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Echt-Susteren, en heeft daarbij bijzondere aandacht voor de geallieerde strijdkrachten die Nederland vanuit het luchtruim hebben bevrijd van de Duitse bezetter. Elke 1e zondag van de maand van mei t/m september organiseren zij een rondleiding door de bunker van Lilbosch in de buurtschap Pepinusbrug.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- In het Bestemmingsplan Cultuurhistorie gemeente Echt-Susteren vind je per kern (dorp en buurtschap) een beschrijving van het desbetreffende 'cultuurhistorisch ensemble'.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- De Kernenomloop Echt-Susteren (wielrennen, op een zondag in september) komt ook daadwerkelijk door alle kernen van de gemeente, en heeft een lengte van ca. 90 km.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- De gemeente Echt-Susteren heeft in 2012 een tot dan voor Limburg uniek wandelknooppuntensysteem (vergelijkbaar met het al langer bestaande fietsknooppuntensysteem) aangelegd van maar liefst 275 kilometer lengte. De routes krijgen hun netwerkstructuur door ‘knooppunten’ te leggen op ieder punt waar twee of meer routes elkaar kruisen of raken. Op ieder knooppunt kan de wandelaar vervolgens een keuze maken voor de te volgen richting. Op deze wijze wandelt men van knooppunt naar knooppunt. Het netwerk bestaat uit een serie aaneengeschakelde ommetjes met in lengte variërende afstanden die in twee richtingen te wandelen zijn. De wandelaar kan op deze wijze van tevoren of tijdens de wandeling de route en ook de afstand bepalen. De afstand tot het volgende knooppunt staat namelijk op de bewegwijzering aangegeven.

Terug naar boven

Links

- Officiële site van de gemeente Echt-Susteren.

- Lokale Omroep Echt-Susteren.

Reactie toevoegen