Illikhoven

Plaats
Buurtschap
Echt-Susteren
Midden-Limburg
Limburg

Illikhoven

Terug naar boven

Status

- Illikhoven is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Echt-Susteren. T/m 1981 deels gemeente Roosteren, deels gemeente Born. In 1982 (in zijn geheel) over naar gemeente Susteren, in 2003 over naar gemeente Echt-Susteren.

- De buurtschap Illikhoven valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Roosteren.

- De buurtschap Illikhoven heeft officiële, blauwe plaatsnaamborden en heeft daarmee een bebouwde kom.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Illikhoven ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Ruitersdijk en Ruitersbaan (het gedeelte Z van de weg Illikhoven; verder alle drie deze wegen, in Z richting, tot bij de grens van de gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen, dat is tot net even voor ter hoogte van de Verloren van Themaatweg, met een brug over het Julianakanaal, in de gemeente Sittard-Geleen). De buurtschap ligt ZW van de dorpen Roosteren en Dieteren, W van het dorp Susteren, NW van de dorpen Holtum en Buchten en O van het dorp Elen in België, en grenst in het W ook aan dat land. Verder grenst de buurtschap Illikhoven in het Z en O aan de streek Zuid-Limburg. De buurtschap ligt N op het langgerekte eiland tussen het Julianakanaal en de rivier de Maas, en aan de O oever van die rivier en de W oever van dat kanaal.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Illikhoven 11 huizen met 69 inwoners onder de gemeente Born, en 13 huizen met 60 inwoners onder de gemeente Roosteren. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Carnaval. De Roosterse buurtschappen Illikhoven en Visserweert hebben gezamenlijk een eigen carnavalsvereniging: CV De Peerlinke.

Reactie toevoegen