Heide (Susteren)

Plaats
Buurtschap
Echt-Susteren
Midden-Limburg
Limburg

Heide (Susteren)

Terug naar boven

Status

- Heide is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Echt-Susteren. T/m 2002 gemeente Susteren.

- De buurtschap Heide valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Susteren.

- De buurtschap Heide ligt grotendeels binnen de bebouwde kom van het dorp Susteren, is voor een buurtschap vrij groot en is ook geheel met Susteren aaneengegroeid, maar ligt er door de ligging van de spoorlijn en het spoorwegemplacement zodanig van gescheiden, dat deze min of meer een eigen karakter behoudt, en dat het daarom lijkt te rechtvaardigen, Heide als een op zichzelf staande buurtschap op te vatten.

- De buurtschap Heide heeft geen eigen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heide ligt rond de wegen Heidestraat, Rijdtstraat, Pissummerweg, Susterderveldweg, Beekveldweg, Aardenweg, Kavinksbosch, Tunnelstraat, Op Koye, Bosstraat, Parallelweg, Buschstraat, Rooterweg, Heerenstraat, IJsstraat en Waterbeemdenweg. De buurtschap ligt direct O en ZO van het dorp Susteren en W van recreatieoord Hommelheide. In het Z en ZO grenst de buurtschap Heide aan Duitsland (met net over de grens de plaatsen Isenbruch en Schalbruch Z en ZO van de buurtschap); N van de buurtschap liggen de dorpen Slek, Pey en Echt, en Schilberg, buurtschap/wijk van Echt.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Heide (dan: De Heide) 27 huizen met 136 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 500 huizen met ca. 1.175 inwoners.

Reactie toevoegen