Kokkelert

Plaats
Buurtschap
Echt-Susteren
Midden-Limburg
Limburg

kokkelert_1947.jpg

Foto van buurtschap Kokkelert anno 1947 (fotocollectie Hans Noblesse: http://oudroosteren.blogspot.nl)

Foto van buurtschap Kokkelert anno 1947 (fotocollectie Hans Noblesse: http://oudroosteren.blogspot.nl)

Kokkelert

Terug naar boven

Status

- Kokkelert is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Echt-Susteren. T/m 1981 gemeente Roosteren. In 1982 over naar gemeente Susteren, in 2003 over naar gemeente Echt-Susteren.

- De buurtschap Kokkelert valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Roosteren.

- De buurtschap Kokkelert ligt grotendeels binnen de bebouwde kom van het dorp Roosteren, maar ligt er zodanig van geïsoleerd, dat lijkt te rechtvaardigen, Kokkelert als een op zichzelf staande buurtschap op te vatten.

- De buurtschap Kokkelert heeft geen eigen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kokkelert ligt rond de wegen Kokkelertstraat, Ruitersdijk, Maaseikerweg (de N296; het gedeelte tussen de Ruitersbaan en rond het kruispunt met de Kokkelertstraat en Kempstraat) en Daalderweg. De buurtschap ligt N op het langgerekte eiland tussen het Julianakanaal en de rivier de Maas. De buurtschap Kokkelert ligt aan de O oever van de Maas, en W van het dorp Roosteren, Z van de stad Maaseik in België, NW van de dorpen Dieteren en Susteren en ZW van het dorp Echt, en grenst in het W aan België.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kokkelert omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen