Borger-Odoorn

Gemeente
Borger-Odoorn
Drenthe

borger-odoorn_actuele_kaart.jpg

Kaart van de gemeente Borger-Odoorn. (© gemeente Borger-Odoorn)

Kaart van de gemeente Borger-Odoorn. (© gemeente Borger-Odoorn)

Borger-Odoorn

Terug naar boven

Status

- Borger-Odoorn is een gemeente in de provincie Drenthe. Het gemeentehuis staat in Exloo.

- De gemeente Borger-Odoorn is in 1998 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Borger en Odoorn.

- De gemeente Borger-Odoorn omvat de dorpen 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Borger, Bronneger, Bronnegerveen, Buinen, Buinerveen, Drouwen, Drouwenermond, Drouwenerveen, Ees, Eesergroen, Eeserveen, Exloo, Klijndijk, Nieuw-Buinen, Odoorn, Odoornerveen, Valthe, Valthermond, Westdorp en Zandberg (deels), en de buurtschappen 2e Valthermond, Boermastreek, Dikbroeken, Ellertshaar, Exloërkijl, Exloërveen, Kavelingen, Valtherblokken en Valthermussel. Dit zijn in totaal 22 dorpen en 9 buurtschappen.

- Beschrijving van de dorpen in de gemeente Borger-Odoorn.

- Wapen van de gemeente Borger-Odoorn.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Borger-Odoorn.

Terug naar boven

Ligging

De gemeente Borger-Odoorn ligt Z van de dorpen Gieten, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Stadskanaal en Veendam, W van de dorpen Musselkanaal, Ter Apelkanaal en Ter Apel, NW van de dorpen Nieuw-Weerdinge en Weerdinge, N van de stad Emmen en de dorpen Noord-Sleen, Sleen en Aalden, O van de dorpen Schoonoord, De Kiel, Orvelte, Westerbork, Schoonloo, Zwiggelte, Beilen en Grolloo en ZO van het dorp Rolde en de stad Assen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De gemeente Borger-Odoorn omvat ca. 10.000 huizen met ca. 25.000 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- In 2010 heeft de gemeente Borger-Odoorn het Cittaslow keurmerk toegekend gekregen. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Er zijn slechts 8 Cittaslow gemeenten in Nederland, waaronder met trots Borger-Odoorn. De gemeente nodigt je dan ook van harte uit om het Cittaslow leven, wonen, werken, ondernemen en recreëren in deze mooie gemeente te komen beleven. Op de Facebookpagina Cittaslow gemeente Borger-Odoorn kun je lezen en zien wat deze gemeente zo bijzonder maakt. Ze zijn ook benieuwd naar jullie Cittaslow verhalen en ervaringen in deze gemeente. Daarom kun je ook zelf je Cittaslow momenten in deze gemeente delen in de vorm van foto’s, video's of tekst en daar zo andere belangstellenden van laten meegenieten.

Terug naar boven

Beeld

- Promotiefilm gemeente Borger-Odoorn.

Terug naar boven

Links

- Gemeente: - Officiële site van de gemeente Borger-Odoorn. - Officiële site van de gemeenteraad.

- Media / nieuws: - Lokale omroep RTV Borger-Odoorn. - RTV1 is de streekomroep voor de Veenkoloniën. Te beluisteren in Stadskanaal op 105.3FM, in Veendam op 106.9FM en in Borger-Odoorn op 106.0FM. Daarnaast start RTV1 binnenkort met haar eigen TV- kanaal.

Reactie toevoegen