Zuidoost-Brabant

Streek
Zuidoost-Brabant
Noord-Brabant

Zuidoost-Brabant

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Zuidoost-Brabant.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Zuidoost-Brabant.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Zuidoost-Brabant.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Zuidoost-Brabant (online te bestellen).

Terug naar boven

Status en ligging

Zuidoost-Brabant is de verzamelnaam die wordt gehanteerd voor het gezamenlijke grondgebied van de streken Peelland en Kempen, in respectievelijk het O en het W van Zuidoost-Brabant.

Terug naar boven

Geschiedenis

- De website Erfgoedgeowiki verzamelt historische informatie over de regio Zuidoost-Brabant. Niet alleen verhalen - ook legenden en volksverhalen - over wat er in het verleden gebeurd is, maar ook informatie over monumenten, archeologische vindplaatsen en bijzondere cultuurlandschappen.

- Op de website Zandstad vindt u ca. 250 artikelen en artikeltjes van uiteenlopende aard over de cultuurhistorie van Zuidoost-Brabant.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- Er wordt al jaren gediscussieerd over ja of nee en hoe van een 'Ruit om Eindhoven', oftewel uitbreiding van het wegennet om opstoppingen op te lossen. Het Platform Noordoostcorridor en de Brabantse Milieufederatie hebben in 2015 een Koersdocument opgesteld waarin ze een alternatief mobiliteitsbeleid voor de Brainportregio schetsen. De 'Ruit' en verbreding van de N279 zijn daarbij niet nodig. Zie verder ook de site Stuit de Ruit.

Reacties

(2)

De liggen van Peellland en Kempen zijn verkeerdom weer gegeven. Die liggen niet in respectievelijk W en O maar precies andersom.

Respectievelijk in O en W.

Dank voor uw opmerkzaamheid! Natuurlijk wist ik het wel maar tijdens het tikken heb ik ze kennelijk toch omgekeerd. Bij dezen hersteld.

Reactie toevoegen