Rijnwoude

Voormalige gemeente
Alphen aan den Rijn
Holland Rijnland
Zuid-Holland

Rijnwoude

 

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Rijnwoude.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Rijnwoude.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Rijnwoude (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

- Rijnwoude is een voomalige gemeente in de provincie Zuid-Holland.

- De gemeente Rijnwoude is in 1991 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Benthuizen, Hazerswoude en Koudekerk aan den Rijn.

- De gemeente Rijnwoude omvatte de dorpen Benthuizen, Groenendijk, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn en de buurtschappen Bent, Benthorn, De Roemer, Hogeveen, Loete, Rietveld (grotendeels), Voorweg, Westeinde.

- Wapen van de voormalige gemeente Rijnwoude.

- De gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude zijn in 2014 gefuseerd tot 1 nieuwe gemeente. De drie gemeenten staan voor forse opgaven en ambities. Voor een economisch sterke positie van de gemeenten is de verdere ontwikkeling van de Greenport een belangrijke voorwaarde. Andere belangrijke opgaven zijn de verbetering van de infrastructuur (aansluitingen op de A4, A12 en N11 en realisatie van de RijnGouwelijn), woningbouwopgaven, het stimuleren van de ontwikkeling van recreatie en toerisme en het behoud van een groen, open en landelijk profiel. De voorlopige werknaam van de nieuwe gemeente in wording was gemeente ABR. De definitieve naam is Alphen aan den Rijn geworden.

Terug naar boven

Naam

Werknaam
De nieuwe gemeente had aanvankelijk als werknaam Rijneveld. De definitieve naam Rijnwoude is in werking getreden op 1-1-1993.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- In 2013 heeft de Provincie Zuid-Holland het Gebiedsprofiel Wijk en Wouden (136 pag.) vastgesteld. Dit gebiedsprofiel verbeeldt en beschrijft de ruimtelijke kwaliteiten en ambities voor het (landelijke) gebied, globaal gelegen in de gemeenten Zoeterwoude en Rijnwoude. Hierdoor wordt duidelijk waar rekening mee moet worden gehouden bij nieuwe ruimtelijke ingrepen.

 

Reactie toevoegen