Roemer

Plaats
Buurtschap
Alphen aan den Rijn
Zuid-Holland

Roemer

Terug naar boven

Status

- Roemer is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, gemeente Alphen aan den Rijn. Hazerswouds gedeelte: t/m 1990 gemeente Hazerswoude, in 1991 over naar gemeente Rijnwoude, in 2014 over naar gemeente Alphen aan den Rijn; Boskoops gedeelte: t/m 2013 gemeente Boskoop, in 2014 over naar gemeente Alphen aan den Rijn.

- De buurtschap Roemer valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Hazerswoude-Dorp, deels onder het dorp Boskoop.

- De buurtschap Roemer heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Roemer ligt rond de gelijknamige weg. De buurtschap ligt ZO van het dorp Hazerswoude-Dorp, NNW van het dorp Boskoop, ZZW van de kern Alphen aan den Rijn, WZW van het dorp Zwammerdam, NO van de stad Zoetermeer, ONO van het dorp Benthuizen en ZO van de dorpen Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat het Hazerswoudse gedeelte van de buurtschap Roemer 6 huizen met 49 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen