Nierhoven

Plaats
Buurtschap
Beekdaelen
Heuvelland Parkstad
Limburg

Nierhoven

Terug naar boven

Status

- Nierhoven is een buurtschap in de provincie Limburg, in de regio's Heuvelland en Parkstad, gemeente Beekdaelen. T/m 2018 gemeente Nuth.

- De buurtschap Nierhoven valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Nuth.

- De buurtschap Nierhoven ligt binnen de bebouwde kom van het dorp Nuth en heeft witte plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Naam

In het Limburgs
Nirve.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Nierhoven ligt rond de gelijknamige weg, N van de Platsbeek en NW van de dorpskern van Nuth, en ligt verder W van de A76 en het 'dorp in de stad' Hoensbroek, ZW van de dorpen Vaesrade, Amstenrade, Oirsbeek en Schinnen, Z van het dorp Puth, ZZO van het dorp Sweikhuizen, ZO van de dorpen Spaubeek, Neerbeek, Genhout en Beek, ONO van het dorp Schimmert, NNO van het dorp Hulsberg en N van het dorp Wijnandsrade.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Nierhoven omvat ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Kasteel / Huize Nierhoven dateert uit circa 1550 en was vermoedelijk een landhuis voor een rijke Maastrichtse familie. Niet toegankelijk voor publiek.

Terug naar boven

Jaartlijkse evenementen

- Op de Jaarmarkt (op de laatste zondag van augustus) zijn zowel nieuwe als tweedehands spullen te koop. Ook is er een Kinder-Rommelmarkt.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Platsbeeksdal met visvijvers.

Terug naar boven

Links

- Buurtvereniging: - Buurtvereniging Nierhoven organiseert jaarlijks diverse activiteiten voor haar leden. Voor de kleintjes in de buurt komt ieder jaar Sinterklaas en de paashaas op bezoek en voor de volwassenen organiseren ze een culinaire wandeling, een themafeest en de Jaarmarkt.

Reactie toevoegen