Tripscompagnie

Plaats
Dorp
MenterwoldeHoogezand-SappemeerVeendam
Veenkoloniën
Groningen

Tripscompagnie

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Tripscompagnie.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Tripscompagnie.

Terug naar boven

Status

- Tripscompagnie is een dorp in de provincie Groningen, in de streek Veenkoloniën, grotendeels gemeente Menterwolde (t/m 1989 gemeente Muntendam), deels gemeente Hoogezand-Sappemeer (t/m 31-3-1949 gemeente Sappemeer), deels gemeente Veendam.

- Zie Postcode.nl voor de verdeling van de 3 gedeelten over de verschillende kernen en gemeenten (de postale plaatsnaam Tripscompagnie is gemeente Menterwolde, de postale plaatsnaam Borgercompagnie is gemeente Veendam).

Terug naar boven

Ligging

Tripscompagnie ligt NW van Veendam, ZO van Sappemeer, W van Muntendam.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

"Dode Zee" bij Tripscompagnie?
In 2010 is onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een polder bij Tripscompagnie waar al tientallen jaren hoogwaardig magnesium wordt gewonnen, vol te laten lopen met grondwater. De gemeente Veendam wil onderzoeken of er voldoende belangstelling is voor het zogenoemde Trips’ Saltbeach. Het idee van een zoutmeer, vergelijkbaar met de Dode Zee, ontstond doordat het waterschap Hunze en Aa’s steeds meer moeite heeft om het grondwater weg te pompen uit de polder waar het magnesium wordt gewonnen. De gemeente vroeg zich af of het vol te houden is om de polder droog te houden. Het magnesium in het grondwater leent zich voor een heilzaam bad. Uit marktonderzoek moet blijken of er bijvoorbeeld een hotel en eetgelegenheid bij het zoutmeer kunnen komen. (hoe is dit afgelopen?, red.)

 

Reactie toevoegen