Hoogezand-Sappemeer

Gemeente
Hoogezand-Sappemeer
Veenkoloniën
Groningen

Hoogezand-Sappemeer

 

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Hoogezand-Sappemeer.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Hoogezand-Sappemeer.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Hoogezand-Sappemeer (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

- Hoogezand-Sappemeer is een gemeente in de provincie Groningen, in de streek Veenkoloniën.

- De gemeente Hoogezand-Sappemeer is per 1-4-1949 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Hoogezand en Sappemeer. Achtergronden van de fusie van de gemeenten Hoogezand en Sappemeer.

- De gemeente Hoogezand-Sappemeer omvat de dorpen Borgercompagnie (deels), Foxhol, Hoogezand, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Sappemeer, Tripscompagnie (deels) en Westerbroek en de buurtschappen Borgweg (deels), Jagerswijk, Kalkwijk, Kleinemeer, Lula, Martenshoek, Nieuwe Compagnie, Sappemeer-Noord, Waterhuizen en Wolfsbarge.

- Wapen van de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

- Formeel is er geen woonplaats Hoogezand-Sappemeer en is er alleen een gemeente met die naam, omdat deze dorpen nog een eigen postcode en postdres-plaatsnaam hebben en ook nog aparte woonplaatsen zijn in de gemeentelijke basisregistratie (BAG). Opmerkelijk is dat ter plekke wél komborden (blauwe plaatsnaamborden) Hoogezand-Sappemeer staan, waarbinnen witte 'wijk'borden Hoogezand en Sappemeer. Verder heeft Sappemeer-Noord kennelijk wel een eigen bebouwde kom (want eigen blauwe plaatsnaamborden).

Terug naar boven

Geschiedenis

Als u zich nader wilt verdiepen in de geschiedenis van de kernen in de gemeente Hoogezand-Sappemeer, kunt u terecht bij de volgende instanties, sites en literatuur:

- Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer en Omstreken.

- Korte beschrijving van de geschiedenis van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en haar kernen op de site van de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

- De geschiedenis van Hoogezand-Sappemeer is uitgebreid beschreven in het in 2003 verschenen boek 'Hoogezand-Sappemeer 375 jaar'.

Terug naar boven

Beeld

- Op de gemeentelijke website Beeldbankhs.nl vindt u de geschiedenis van de gemeente Hoogezand-Sappemeer in oude foto's en ansichten.

Terug naar boven

Links

- Officiële site van de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

 

Reactie toevoegen