Noord-Limburg

Streek
Noord-Limburg
Limburg

Noord-Limburg

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je kampeervakantie op vakantiepark De Heldense Bossen.

- Boek hier je bungalow op Center Parcs Het Meerdal.

- Boek hier je bungalow op Center Parcs Het Heijderbos.

- Boek hier je vakantiehuis in Noord-Limburg.

- Boek hier je hotel of B&B in Noord-Limburg.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Noord-Limburg.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Noord-Limburg (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

- Noord-Limburg is een regio in, zoals de naam al suggereert, het noorden van Limburg. Door gemeentelijke herindelingen per 1-1-2010 is het aantal gemeenten in Noord-Limburg afgenomen van 14 naar 8. De regio omvat nu nog de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Venray, Peel en Maas, Beesel, Mook en Middelaar, Gennep en Bergen (een fusie tussen de laatstgenoemde drie gemeenten gaat vooralsnog niet door). Beesel is een grensgeval; bestuurlijk valt het onder Noord-Limburg, voor de VVV valt het onder Midden-Limburg.

Terug naar boven

Geschiedenis

- Het W van de Maas gelegen deel van Noord-Limburg stond vroeger bekend als het Land van Kessel (deze naam is tegenwoordig niet echt gangbaar meer, in tegenstelling tot het N hiervan gelegen Land van Cuijk). - Studiegroep Land van Kessel bestudeert de geschiedenis van deze streek van de middeleeuwen tot aan de Franse tijd.

Terug naar boven

Landschap, natuur en recreatie

- De Floriade is een Wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar in Nederland plaatsvindt. Van april t/m oktober 2012 is de 6e editie van de Floriade georganiseerd in en rond Venlo. Deelnemers zoals landen, (tuinbouw)bedrijven en overheden lieten de bezoekers van de Floriade genieten van ‘s werelds mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, bomen, groenten en fruitsoorten. Verder was er dagelijks een cultureel programma met muziek, dans, literatuur, theater en beeldende kunst uit de hele wereld.  Duurzame, innovatieve eyecatchers op het gebied van architectuur waren als eerste te bezichtigen op de Floriade. Door te zien, horen, proeven, voelen en ruiken ervaarde men de invloed van de tuinbouw op de kwaliteit van het dagelijks leven. Nadere informatie over de Floriade 2012. Het voormalige Floriadeterrein is nu ingericht als bedrijvenpark Venlo Greenpark (onderdeel van Greenport Venlo) en als fiets- en wandelpark toegankelijk voor publiek.

 

Reactie toevoegen