Peel en Maas

Gemeente
Peel en Maas
Noord-Limburg
Limburg

Peel en Maas

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Peel en Maas.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Peel en Maas.

- Boek hier je kampeervakantie op vakantiepark De Heldense Bossen.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Peel en Maas.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Peel en Maas (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

- Peel en Maas is een gemeente in de provincie Limburg, in de regio Noord-Limburg.

- De gemeente Peel en Maas is in 2010 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Helden, Kessel, Maasbree en Meijel.

- De gemeente Peel en Maas omvat de dorpen Baarlo, Beringe, Egchel, Grashoek, Helden, Kessel, Kessel-Eik, Koningslust, Maasbree, Meijel en Panningen en de buurtschappen Belgenhoek, Berg, Bong, Broek, De Kievit, Dekeshorst, Dijk, Donk (Kessel), Donk (Meijel), Driessen, Dubbroek, Egchelheide, Everlo, Groeze, 't Heeske, Hei (Baarlo), Hei (Kessel-Eik), Heldensedijk, Hert, Hof, Hout, Houthei, Houwenberg, Hub, In de Hoeven, Katsberg, Kaumeshoek, Keup, Korte Heide, Laagheide, Laar, Lang Hout, Lange Heide, Leeuwerik, Loo, Maris, Molenbaan, Molenhuizen, Nederweerterdijk, Onder-Eindt, Oyen, Platveld, Rinkesfort, Roggelse Dijk, Rooth, Schafelt, Schoorveld, Soeterbeek, Spiesberg, Spurkt, Steenoven, Stox, Tongerlo, Vergelt, Vieruitersten, Vliegert, Vosberg, Witdonk, Zandberg (Helden), Zandberg (Maasbree) en Zelen. Dat zijn in totaal 61 buurtschappen (die helaas geen van alle zijn voorzien van plaatsnaambordjes).

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Peel en Maas.

Terug naar boven

Ligging

De gemeente Peel en Maas ligt ZW van Venlo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De gemeente Peel en Maas heeft ruim 43.000 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

- Streekmuseum 't Land van Peel en Maas in Helden laat de geschiedenis van dit gebied zien en beleven in 5 spannende presentaties en tentoonstellingen. Hoor de verhalen van Peelwerkers en boeren in 'Mensenwerk', laat je op De Zolder van Horen Zeggen meeslepen door sagen en legenden over rovers en kabouters of luister in De Tuin van Toen naar Tegenwoordig naar de sprookjes van de 'fluisterbomen'. Het museum is gevestigd in het voormalige klooster Kerkenbosch, dat ondanks een drastische renovatie nog steeds de sfeer van weleer ademt. Elke ruimte in het museum heeft hierdoor een eigen sfeer met een ander thema, waarbij veel aandacht wordt besteed aan speelse elementen met het oog op de jonge gasten. Bij de informatiebalie kunt u daarnaast terecht voor alle toeristische en cultureel/historische informatie over Helden, Kessel, Maasbree, Meijel en Neer.
Draait u bij binnenkomst ook eens aan het Rad van Avontuur en laat het stilstaan op één van de 20 interessante plekken in het Land van Peel en Maas.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- Structuurplan Buitengebied gemeente Peel en Maas (2008) en Structuurvisie Buitengebied gemeente Peel en Maas (2011).

Terug naar boven

Links

- Officlële site gemeente Peel en Maas.

Reactie toevoegen