Meerlo-Wanssum

Voormalige gemeente
Horst aan de Maas Venray
Noord-Limburg
Limburg

Meerlo-Wanssum

(de cursieve alinea's zijn van onze lokale sponsoren)

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Meerlo-Wanssum.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Meerlo-Wanssum (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

- Meerlo-Wanssum is een voormalige gemeente in de provincie Limburg, in de regio Noord-Limburg.

- De gemeente Meerlo-Wanssum is per 1-7-1969 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Meerlo en Wanssum.

- Wapen van de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum.

- Per 1-1-2010 is de gemeente Meerlo-Wanssum opgeheven en als volgt verdeeld:
Naar de gemeente Horst aan de Maas: Meerlo, Tienray en Swolgen.
Naar de gemeente Venray: Wanssum, Blitterswijck en Geijsteren.

Terug naar boven

Geschiedenis

Als je je nader wilt verdiepen in de geschiedenis van (de kernen van de voormalige gemeente) Meerlo-Wanssum, kun je terecht bij Heemkundevereniging Meerlo-Wanssum, die zich inzet voor het vastleggen en uitdragen van de historie van de dorpen Geijsteren, Wanssum, Blitterswijck, Meerlo, Tienray en Swolgen. Zij doet dit door het stimuleren en verrichten van, respectievelijk het meewerken aan historisch en/of oudheidkundig onderzoek; het bevorderen van bestudering, opsporing en bewaring, bescherming, instandhouding, toegankelijkheid en inventarisatie van roerende en onroerende zaken, zoals archivalia, films, foto’s en boeken, die van waarde zijn van de kennis van het heem in de ruimste zin van het woord; het opzetten van een wetenschappelijke bibliotheek en documentatiecentrum over de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum; het organiseren van vergaderingen, spreekbeurten, excursies en tentoonstellingen; het bekendmaken / publiceren van de resultaten uit arbeid en studie betreffende voornoemde aangelegenheden; het samenwerken met personen, verenigingen en instellingen, die op dezelfde of aanverwante terreinen werkzaam zijn.

Terug naar boven

Beeld

- Oude foto's en ansichtkaarten van de kernen van de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum, op de site van de heemkundevereniging.

Reacties

(2)

Beste mevrouw, heer, ik ben benieuwd of er over de families Janssen (van de vaderskant van mijn moeder) iets bekend is, zij hebben een paar generaties in Meerlo en Wanssum gewoond. De vader van mijn opa heette Peter Hubertus Janssen, gehuwd met Everdina Broekmans. Zijn opa heette Gerardus Janssen, gehuwd met Maria Peeters. En zo voort steeds verder terug in de tijd.
Ik ben met stamboom gegevens bezig, ik ben benieuwd of er nog interessante informatie is over hun. Alvast bedank voor de moeite. Mvgr Ed Meijer

Ik hoop dat iemand uit deze voormalige gemeente die ook aan genealogie doet en hier meer van weet, reageert. Wellicht kunt u ook op de site kijken van de heemkundevereniging (hun site heb ik hierboven gelinkt) of daar iets staat, en zo niet, hen een mailtje sturen of zij u op weg kunnen helpen, of tips hebben waar u verder kunt zoeken. Met vriendelijke groet, Frank van den Hoven, hoofdredacteur.

Reactie toevoegen