Hussenberg

Plaats
Buurtschap
Meerssen
Heuvelland
Limburg

DK_20110603_8180_Hussenberg_kerk_en_huize_Ave_Maria.jpg

Hussenberg, Zorgcentrum Ave Maria met kapel

Hussenberg, Zorgcentrum Ave Maria met kapel

DK_20110603_8182_Hussenberg_huize_Ave_Maria.jpg

Hussenberg, monumentje bij Zorgcentrum Ave Maria

Hussenberg, monumentje bij Zorgcentrum Ave Maria

Hussenberg

Terug naar boven

Status

- Hussenberg is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Heuvelland, gemeente Meerssen. T/m 1981 gemeente Geulle.

- De buurtschap Hussenberg valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Geulle.

Terug naar boven

Naam

In het Limburgs
De Husjeberg.

Oudere vermeldingen
1840 Husschenberg.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hussenberg ligt NO van Geulle.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de buurtschap Hussenberg 27 huizen met 129 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Kapel bij Zorgcentrum Ave Maria. Op het terrein van Zorgcentrum Ave Maria is in 2005 nieuwbouw gerealiseerd.

- Monument 25 jaar Buurtvereniging Hussenberg.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Buurtvereniging Hussenberg organiseert op een zondag in mei een Rommelmarkt in de voortuinen van Zorgcentrum Ave Maria (Hussenbergstraat). Leden van de buurtvereniging en andere geïnteresseerden bemannen kramen met hun eigen spullen. In de kramen is een breed assortiment te vinden van zowel nieuwe als gebruikte spullen. Tijd: 10-15 uur. Gratis entree. Nadere informatie op tel. 043-3642995.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- De Slingerberg, die van de buurtschap Broekhoven N van Geulle naar de buurtschap Hussenberg loopt, is een uitdaging voor wielrenners.

Terug naar boven

Links

- Buurtvereniging: - Buurtvereniging Hussenberg.

- Zorg: - Het Buurtzorghuis is een hospice waar je de laatste fase van je leven kunt doorbrengen. Het Buurtzorghuis biedt alle faciliteiten wanneer je ernstig ziek bent. Je krijgt de zorg die je nodig hebt in een rustige, veilige en sfeervolle omgeving. Buurtzorghuis Bronnenbos (Hussenbergstraat 19a) is gevestigd in het geheel gerenoveerde, voormalige zusterhuis en ligt prachtig verscholen tussen de vele bomen die de grote tuin rijk is. Het huis is kleinschalig van opzet en heeft 8 kamers. Twee kamers hiervan zijn geschikt voor verblijf met 2 personen. Iedere kamer heeft een eigen badkamer. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. De gezamenlijke woonkamer is ruim van opzet en biedt toegang tot de prachtige tuin aan de achterzijde van het pand. Het huis staat in een rustige omgeving en is makkelijk te bereiken vanaf de A2. Opname is 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk. In overleg is een tijdelijke opname in sommige gevallen ook mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn na een ziekenhuisopname of doordat je door ziekte tijdelijk intensieve zorg en aandacht nodig hebt. Familie en vrienden zijn van harte welkom om op bezoek te komen, er zijn geen bezoektijden.

Reactie toevoegen