Zondveld

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Zondveld

Terug naar boven

Status

- Zondveld is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Meierijstad. Zijtaarts gedeelte: t/m 2016 gemeente Veghel; Keldonks gedeelte: t/m 1993 gemeente Erp. In 1994 over naar gemeente Veghel, in 2017 over naar gemeente Meierijstad.

- De buurtschap Zondveld valt grotendeels onder het dorp Zijtaart, deels onder het dorp Keldonk (4 panden), maar omdat deze beide dorpen in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam hebben gekregen in het postcodeboek, ligt het Zijtaartse deel van de buurtschap, net als Zijtaart zelf, voor de postadressen 'in' Veghel, en het Keldonkse deel ervan, net als Keldonk zelf, voor de postadressen 'in' Erp.

- De buurtschap Zondveld ligt voor een klein gedeelte binnen de bebouwde kom van het dorp Zijtaart, maar heeft zelf geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zondveld ligt rond de wegen Zondveldstraat, Leinserondweg, Reibroekstraat (Z zijde), Korenmolenweg, Past. Clercxstraat (het gedeelte van deze weg Z van de kruising met de Pater Thijssenstraat en Reibroekstraat), Erpsesteeg, Heisteeg, Eikensteeg, Krijtenburg (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de weg Hoge Biezen), Hoolstraat, Spierbos, Jekschotstraat, Het Gerecht, Jekschot, De Heihoef en Hool (het korte gedeelte van deze weg met woningen langs de Jekschotstraat). De buurtschap ligt direct Z en direct ZO van het dorp Zijtaart, ZO van het dorp Veghel, WZW van het dorp Keldonk, ZW van het dorp Erp, NNW van het dorp Mariahout, NW van het dorp 'Beek en Donk' en ONO van het dorp Sint-Oedenrode.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Zondveld 27 huizen met 161 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 150 huizen met ca. 375 inwoners.

Reactie toevoegen