Kraloo (Eursinge, Ruinen)

Plaats
Buurtschap
De Wolden Westerveld
Drenthe

Kraloo (Eursinge, Ruinen)

Terug naar boven

Status

- Kraloo is een buurtschap in de provincie Drenthe, in grotendeels gemeente De Wolden, deels gemeente Westerveld. T/m 1997 gemeente Ruinen, in 1998 grotendeels over naar gemeente De Wolden, deels over naar gemeente Westerveld.

- De buurtschap Kraloo valt voor de postadressen grotendeels onder de buurtschap Eursinge bij Pesse, deels, ook voor de (twee) postadressen, onder het dorp Pesse (in buitengebied van dit dorp dat onder de gemeente Westerveld valt).

- De buurtschap Kraloo heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

In het Drents
Kraol. Een inwoner van deze buurtschap is een Kraoler.

Oudere vermeldingen
Kralo.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kraloo ligt NW van Pesse, rond het N deel van de Kraloërweg en rond de doodlopende W zijweg hiervan, het Commissaris Cramerpad.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kraloo omvat 5 panden: 3 onder de gemeente De Wolden (= Kraloërweg 9/10/12), 2 onder de gemeente Westerveld. De buurtschap zal ca. 10 inwoners hebben.

Terug naar boven

Geschiedenis

Het nietige Kraloo kreeg in 1870 een brievenbus, wat aangeeft dat het toch geacht werd een zekere bovenmarginale betekenis te hebben. Kennelijk werd er geen druk gebruik van gemaakt, want in 1873 werd deze brievenbus alweer opgeheven.

Reactie toevoegen