Eursinge (Ruinen)

Plaats
Buurtschap
De Wolden
Drenthe

Eursinge (Ruinen)

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Eursinge.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Eursinge.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Eursinge.

Terug naar boven

Status

- Eursinge is een buurtschap in de provincie Drenthe, gemeente De Wolden. T/m 1997 gemeente Ruinen.

- De buurtschap Eursinge viel t/m 1997 onder het ZO van Eursinge, aan de andere kant van de A28 gelegen dorp Pesse (postcode 7933). In 1998 is Pesse, voorheen eveneens gemeente Ruinen, middels een grenscorrectie overgegaan naar de gemeente Hoogeveen. De grens tussen de gemeenten Hoogeveen en De Wolden is ter plekke langs de A28 (N van de afslag) en de N375 (Z van de afslag) getrokken. De voorheen Pesser buurtschappen Eursinge en Kraloo kwamen daarmee in een andere gemeente liggen dan Pesse. En een postcode en postale woonplaats mag maar in 1 gemeente liggen. Daarom heeft men na de herindeling voor Eursinge, dat voorheen voor de postadressen 'in' Pesse lag, een eigen postcode (7935) en woonplaatsnaam toegekend.

- Onder de postcode en postale woonplaats Eursinge valt ook de nabijgelegen buurtschap Kraloo (die samen met Eursinge in 1998 van de gemeente Ruinen naar de gemeente De Wolden is overgegaan (1 pand van Kraloo behoort tot de gemeente Westerveld) en daarmee ook van 'moederdorp' Pesse is 'losgeweekt').

Terug naar boven

Naam

Naamgeving
De naam van de buurtschap Eursinge in het postcodeboek is 'Eursinge gem. De Wolden', om het te onderscheiden van de andere 3 buurtschappen Eursing/Eursinge die er elders in Drenthe nog zijn.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Eursinge ligt rond de gelijknamige weg, direct NW van Pesse, vanuit Pesse gezien aan de overzijde van de A28.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De 'postale buurtschap Eursinge' (die, zoals onder Status toegelicht, ook de buurtschap Kraloo omvat) heeft ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Eursinge heeft 1 rijksmonument.

Reactie toevoegen