Leihoek

Plaats
Buurtschap
Schagen Bergen NH
Kop van Noord-Holland Kennemerland Regio Alkmaar
Noord-Holland

Leihoek

Terug naar boven

Status

- Leihoek is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streken Kop van Noord-Holland en Kennemerland, en in de Regio Alkmaar, in grotendeels gemeente Schagen (t/m 30-4-1929 gemeente Petten, per 1-5-1929 over naar gemeente Zijpe, in 2013 over naar gemeente Schagen) en deels gemeente Bergen NH (t/m 2000 gemeente Schoorl, in 2001 over naar gemeente Bergen NH).

- De buurtschap Leihoek valt grotendeels onder het dorp Petten, deels onder het dorp Groet. Het deel van de buurtschap onder het dorp Petten valt ook voor de postadressen daaronder, en hoewel het dorp Groet in 1978 voor de dorpskern wel een eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, geldt dat niet voor de rest van het dorpsgebied van Groet, waar ook dit deel van de buurtschap Leihoek in ligt, waardoor dit deel ervan voor de postadressen 'in' Schoorl ligt.

- De buurtschap Leihoek heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Leihoek ligt rond de Leiweg, rond het kruispunt van deze weg met de Westerduinweg en Hondsbosscheweg en rond het kruispunt van de Hondsbosscheweg en Hazeweg. De buurtschap ligt aan de Noordzee en ligt Z van het dorp Petten, WNW van het dorp Burgerbrug, NW van het dorp Krabbendam en NNW van het dorp Groet.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Leihoek 2 huizen met 6 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap een handvol huizen, met ca. 20 inwoners.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Leihoek, met laagsteprijsgarantie!

Reactie toevoegen