Driehuizen (Veghel)

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Driehuizen (Veghel)

Terug naar boven

Status

- Driehuizen is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, gemeente Meierijstad. T/m 2016 gemeente Veghel.

- De buurtschap Driehuizen valt deels onder het dorp Veghel, deels onder het dorp Mariaheide. Voor de postadressen valt de gehele buurtschap onder het dorp Veghel, omdat het dorp Mariaheide in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek.

- De buurtschap Driehuizen heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Driehuizen ligt rond de gelijknamige weg en rond de A50, en rond de wegen Het Wuiten, Scheiweg (Z zijde), Pater Visserslaan (voor de NW tak van deze weg geldt: alleen W zijde), Zandkuilen, Achterhei, Nieuwe Veldenweg, Meester Schendelerstraat, Hintelstraat, Kruisstraat, Huigenbosstraat, Past. van Haarenstraat (deze weg voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Mariaheide, dat wil zeggen: zowel ZW als NO van die kom), Voorhei en Udenseweg (de NW en NO takken van deze weg). De buurtschap ligt direct NO en direct O van het dorp Veghel, direct NW, direct W en direct ZW van het dorp Mariaheide, ZO van het dorp Vorstenbosch, ZW van de stad Uden en OZO van de dorpen Dinther en Heeswijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Driehuizen omvat ca. 130 huizen met ca. 325 inwoners.

Reactie toevoegen