Kloosterdijk

Plaats
Buurtschap
Ommen Hardenberg
Salland
Overijssel

Kloosterdijk

Terug naar boven

Status

- Kloosterdijk is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, in grotendeels gemeente Ommen (t/m 30-4-1923 gemeente Ambt Ommen, per 1-5-1923 over naar gemeente Ommen), deels gemeente Hardenberg (t/m 30-4-1941 gemeente Ambt Hardenberg, per 1-5-1941 over naar gemeente Hardenberg).

- De buurtschap Kloosterdijk valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Beerzerveld, deels onder het dorp Mariënberg.

- De buurtschap Kloosterdijk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kloosterdijk ligt rond de gelijknamige weg en rond de kruispunten van deze weg met de wegen Beerzerhaar, Westerweg, Oosterweg, Kanaalweg-West en Kanaalweg-Oost. De buurtschap ligt rond de brug over het kanaal Almelo-De Haandrik en ligt ZZO van het dorp Mariënberg, NNO van de dorpen Beerzerveld en Vroomshoop, NNW van het dorp Westerhaar-Vriezenveensewijk, NW van het dorp Sibculo en ZW van het dorp Bergentheim.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kloosterdijk omvat ca. 50 huizen en ca. 10 bedrijfsgebouwen, met ca. 125 inwoners.

Reactie toevoegen