Kantje

Plaats
Buurtschap
Bernheze
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Kantje

Terug naar boven

Status

- Kantje is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Bernheze. T/m 1993 gemeente Nistelrode.

- De buurtschap Kantje valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Nistelrode.

- De buurtschap Kantje heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1840(1) Het Kantje.

Naamsverklaring
Diminutief van het toponiem kant 'kant, rand', dat veelvuldig voorkomt als grondwoord van samenstellingen als Heikant, Broekkant enz.(2)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kantje ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Klein Kantje, Loosbroekseweg (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de Franciscanessenweg en de Langstraat), Heuvelstraat (bij het kruispunt met de Loosbroekseweg), 't Broek, Langstraat, Heibloem, Gagelstraat, Nieuwe Bundersteeg, Dintherseweg (het gedeelte van deze weg NO van het kruispunt met de weg Molendellen), Molendellen en Maxend (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de wegen Molendellen en Lindestraat). De buurtschap ligt direct ZW van het dorp Nistelrode, ZW van het dorp Heesch, Z van de stad Oss, NW van de stad Uden, N van het dorp Vorstenbosch en NO van het dorp Loosbroek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Kantje 21 huizen met 214 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 135 huizen met ca. 340 inwoners.

Reactie toevoegen