Broekkant (Beek en Donk)

Plaats
Buurtschap
Laarbeek
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Broekkant (Beek en Donk)

Terug naar boven

Status

- Broekkant is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Laarbeek. T/m 1996 gemeente Beek en Donk.

- De buurtschap Broekkant valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Beek en Donk.

- De buurtschap Broekkant heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Broekkant ligt aan de rivier de Aa (grotendeels O ervan) en rond de wegen Broekkantsestraat, Gemertseweg (de N615 en de N272; het gedeelte NO van de Broekkantsestraat, waarvan het gedeelte NO van de rotonde alleen N zijde), Broekdalerbaan (de N279; het gedeelte tussen de rivier de Aa en de rotonde bij de Gemertseweg (de N615 en de N272), Bijenweg, Pater van der Burgtweg, Aaweg, Peeleindseweg, Broekweg, Liesdijk, Vonderweg-Oost, Kampenweg en Putweg. De buurtschap ligt O van het dorp Beek en Donk, NNO van het dorp Aarle-Rixtel, ZW van het dorp Gemert, W van het dorp De Mortel en N van de stad Helmond.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Broekkant 35 huizen met 167 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen