Bernheze

Gemeente
Bernheze
Noordoost-Brabant As50
Noord-Brabant

Bernheze

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Bernheze.

Terug naar boven

Status

- Bernheze is een gemeente in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, en daarbinnen in de subregio As50.

- De gemeente Bernheze is in 1994 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Heesch, Heeswijk-Dinther en Nistelrode.

- De gemeente Bernheze omvat de dorpen Dinther, Heesch, Heeswijk, Loosbroek, Nistelrode, Vinkel (deels) en Vorstenbosch, en de buurtschappen Bedaf (deels), Berkt, Beugt, Bus, De Rakt (deels),, Dintherse Hoek, Donzel, Fokkershoek, Hazelberg (deels), Heische Wal, Hommelse Hoeven, Kameren, Kantje, Loo (grotendeels), Menzel, Munnekens-Vinkel (deels), Rukven, Slabroek (deels), Wijst, Zevenbergen en Zoggel. Dit zijn bij elkaar 7 dorpen en 21 buurtschappen.

- Wapen van de gemeente Bernheze.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Bernheze.

Terug naar boven

Naam

Naamgeving
De voorlopige werknaam van de fusiegemeente - zijnde standaard de naam van de grootste fusiepartner - was Heesch. De definitieve naam, Bernheze, is per 28-1-1995 in werking getreden.

Terug naar boven

Geschiedenis

- Verhalen over de geschiedenis van Bernheze op de site van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC).

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Bernheze heeft 71 gemeentelijke monumenten.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Sinds 2010 is er in de gemeente Bernheze een wandelroutenetwerk van in totaal ca. 225 kilometer, dat de hele gemeente bestrijkt. Het betreft een knooppuntensysteem waarmee u dus uw eigen routes kunt bepalen.

- IVN Bernheze.

Terug naar boven

Links

- Gemeente: - Officiële site van de gemeente Bernheze.

- Media / nieuws: - Dtv / MFM is de publieke omroep voor de gemeenten Oss en Bernheze. Elke dag wordt nieuws gebracht op radio, televisie, internet en social media. Naast nieuwsprogramma's worden ook variaprogramma's uitgezonden die laten zien wat er leeft. Op die manier worden de inwoners niet alleen geïnformeerd over hun omgeving, maar ook aangezet om er actief deel van uit te maken. - De wekelijkse huis-aan-huiskrant De Mooi Bernheze Krant is via de link ook online te lezen.

Reactie toevoegen