Hezelaar (Sint-Michielsgestel)

Plaats
Buurtschap
Sint-Michielsgestel Meierijstad
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Hezelaar (Sint-Michielsgestel)

Terug naar boven

Status

- Hezelaar is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, in grotendeels gemeente Sint-Michielsgestel, deels gemeente Meierijstad (t/m 2016 gemeente Schijndel).

- De buurtschap Hezelaar valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Sint-Michielsgestel, deels onder het dorp Schijndel.

- De buurtschap Hezelaar ligt deels binnen de bebouwde kom van het dorp Sint-Michielsgestel, maar heeft zelf geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hezelaar ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Schijndelseweg (Z zijde), Gestelseweg, Dennensteeg, Gemondseweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de weg Hezelaar), Nachtegaalstraat en Genenberg. De buurtschap ligt direct Z en direct ZO van het dorp Sint-Michielsgestel, NW van het dorp Schijndel, N en NNO van het dorp Gemonde en ZZW van de dorpen Maaskantje en Den Dungen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Hezelaar 46 huizen met 240 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 65 huizen met ca. 165 inwoners.

Reactie toevoegen