Distelberg

Plaats
Buurtschap
Haaren Vught
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Distelberg

Terug naar boven

Status

- Distelberg is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, in grotendeels gemeente Haaren, en deels gemeente Vught. Haarens deel: t/m 1995 gemeente Helvoirt, in 1996 over naar gemeente Haaren; Vughts deel: t/m 1932 gemeente Cromvoirt, in 1933 over naar gemeente Vught.

- De buurtschap Distelberg valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Helvoirt, deels onder het dorp Cromvoirt.

- De buurtschap Distelberg wordt onderscheiden in de delen Voorste Distelberg en Achterste Distelberg.

- De buurtschap Distelberg heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Distelberg ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Nieuwkuikseweg (onder het dorp Cromvoirt Nieuwkuijkseweg geheten), Cromvoirtseweg, Giersbergse Baan, Hoef ten Halve, Spechtbos, Eekhoornbos, Fazantbos, Duinoord, Duinoordseweg, 't Hoog, Hoenderstraat, Guldenberg, De Heikant, Loonse Baan, Van Splunderlaantje, Berkendreef, Eikendonk en Dennenweg. De buurtschap ligt tussen het Afwateringskanaal 's-Hertogenbosch-Drongelen en het watertje Zandleij, aan de oostkant van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, en ligt N van de dorpen Helvoirt en Haaren, W van de dorpen Cromvoirt en Vught, NO van het dorp Biezenmortel, ZW van de stad 's-Hertogenbosch, Z van het dorp Vlijmen en ZO van het dorp Nieuwkuijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Distelberg 39 huizen met 254 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 165 huizen en ca. 45 vakantieaccommodaties, met ca. 415 inwoners.

Reactie toevoegen