De Kar

Plaats
Buurtschap
Voorst Apeldoorn
Veluwe
Gelderland

De Kar

Terug naar boven

Status

- De Kar is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Veluwe, in deels gemeente Apeldoorn en grotendeels gemeente Voorst.

- Buurtschap De Kar valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Klarenbeek, en, voor dit deel, deels onder het Apeldoornse en grotendeels onder het Voorster deel van dit dorp, en verder voor een klein deel onder de stad Apeldoorn. Ook valt nog een klein deel van de buurtschap onder het dorp Wilp-Achterhoek, maar omdat dit dorp in 1978 geen eigen plaatsnaam en postcode heeft gekregen in het postcodeboek, liggen zowel dit dorp als dit deel van de buurtschap voor de postadressen 'in' Wilp.

- Buurtschap De Kar ligt buiten de bebouwde kom en heeft daarom witte plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Kar ligt rond de gelijknamige weg, rond de Zutphenseweg (de N345), rond de kruisingen van die weg met de Broekstraat, Oude Ardeweg en Sluinerweg, rond de Oude Apeldoornseweg, rond de NO tak van de weg Leigraaf en rond de overgang van de weg De Kar en de Verlengde Broekstraat, en ligt direct O van Apeldoorn, N van Klarenbeek en Z en ZW van Wilp-Achterhoek. Verder ligt de buurtschap ZW van Twello en Wilp, Z van de A1, NO van de A50 en ONO van het Knooppunt Beekbergen (A1/A50).

Terug naar boven

Statistische gegevens

In de Volkstelling van 1840 wordt buurtschap De Kar niet vermeld. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen met ca.150 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- De Kar heeft 1 rijksmonument, zijnde een grenspaal aan de gelijknamige weg tegenover huisnr. 1. De grenspaal dateert vermoedelijk uit de 2e helft van de 18e eeuw.

Reactie toevoegen