Castert

Plaats
Buurtschap
Weert Leudal
Midden-Limburg
Limburg

Castert

Terug naar boven

Status

- Castert is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, in deels gemeente Weert, en deels gemeente Leudal.

- De buurtschap Castert valt deels onder het dorp Tungelroy, en deels onder het dorp Ell. Voor de postcodes valt de buurtschap voor het Tungelroyse deel onder de stad Weert, en voor het andere deel onder het dorp Ell.

- De buurtschap Castert heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Castert ligt rond de wegen Pelmersheideweg, Dupesweg, Hulsweg (het W gedeelte), Tungeler Dorpsstraat (het gedeelte tussen de Castertstraat en de Castertweg), Thewenveldweg, Pleunenweg en Castertstraat. De buurtschap ligt O van het dorp Tungelroy, ZW van het dorp Swartbroek en W van het dorp Ell.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Castert (dan: Kastert) voor het gedeelte in de toenmalige gemeente Hunsel, thans gemeente Leudal, onder het dorp Ell, 5 huizen met 30 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

- Boerderijen op Castert en hun geschiedenis. Bewerkingen door Paul Lammeretz. Bron: In Ghen Hoven door Theo Nevels.

Reactie toevoegen