Weteringbrug

Plaats
Dorp
Haarlemmermeer
Noord-Holland

Weteringbrug

Terug naar boven

Status

- Weteringbrug is een dorp in de provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer.

- De ZW van het dorp aan de andere kant van de A44 gelegen buurtschap Vredeburg valt voor de postadressen onder Abbenes, maar valt in de praktijk onder het dorp Weteringbrug.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Weteringbrug heeft ca. 150 huizen met ca. 370 inwoners.

Terug naar boven

Eten en drinken

- "Zorgtuin De Tas in Weteringbrug is een kleinschalig zorgproject. Als zorgtuin bieden wij meerdere dagdelen per week dagbesteding aan mensen met een beperking. Sinds 2009 is Zorgtuin De Tas gevestigd op het voormalig biologisch akkerbouwbedrijf van de Fam. Kroon. In de zorgtuin houden wij ons bezig met verschillende activiteiten. Deze activiteiten variëren van tuinieren tot maken van overheerlijke lekkernijen in onze keuken. Zo proberen wij de dag voor onze deelnemers zo afwisselend mogelijk in te delen. In de zomer is de theetuin geopend. Je kunt hier genieten van de rust en de mooie natuur. De deelnemers helpen met thee en koffie schenken. Ook is er bij Zorgtuin De Tas door deelnemers gekloofd hout te koop, zolang het voorradig is."

Terug naar boven

Links

- Algemeen: - Site van en over Weteringbrug en Vredeburg.

- Belangenvereniging: - Stichting Dorpsraad Weteringbrug is vooral spreekbuis van de inwoners naar het gemeentebestuur en van het gemeentebestuur naar de inwoners. Daarvoor vindt regelmatig overleg plaats tussen gemeente en Dorpsraad. De Dorpsraad organiseert om de maand een openbare dorpsraadvergadering in Dorpshuis De Kern, organiseert en stimuleert de plaatselijke verenigingen en clubs, en komt op voor de leefbaarheid in het dorp en buurtschap Vredeburg en het welzijn van de inwoners.

- Dorpshuis: - Dorpshuis De Kern.

- Kinderopvang: - Kinderopvang "bij Nanny" is een kleinschalige opvang in huiselijke sfeer, voor kindjes van 0-4 jaar. Flexibel (zo nodig ook buiten de gebruikelijke tijden).

- Muziek: - Het in 2006 opgerichte Meezingkoor Eigen-wijs in Weteringbrug is een gezelligheidskoor met een uitgebreid repertoire van levensliederen, populaire en feestelijke liedjes uit deze en de vorige eeuw. Ook hun kerstrepertoire biedt vele mogelijkheden. Zij denken met dit alles leuke optredens te kunnen verzorgen voor vele leeftijdsgroepen.

- Shantykoor De Ringvaartzangers is opgericht in 2004. Het is een gemengd koor van 47 leden, wat hen de mogelijkheid geeft meer muzikale kleur aan te brengen. Instrumentaal worden ze begeleid door accordeon, trekzak, banjo, basgitaar en drum. Hun thuishaven is Weteringbrug, waar ze elke woensdagavond repeteren onder de deskundige leiding van dirigent Yolanda Brouwer. "In vroeger jaren was de Haarlemmermeer 'één pot nat'; het bestond uit het Leidse meer, het Haarlemmermeer, het Spieringermeer en het Oude Meer. Dus een shantykoor op het droge kon niet uitblijven, gezien het natte verleden", aldus het koor op hun site. Hun repertoire bestaat uit Nederlands- en Engelstalige shanty's. Met veel plezier zingen zij tijdens braderieën, shantyfestivals, in verzorgings- en bejaardenhuizen, en wellicht ook op jouw feestje!?

Reactie toevoegen