Vlagtwedder-Barlage

Plaats
Buurtschap
Westerwolde
Westerwolde
Groningen

Vlagtwedder-Barlage

Terug naar boven

Status

- Vlagtwedder-Barlage is een buurtschap in de provincie Groningen, in de streek en gemeente Westerwolde. T/m 2017 gemeente Vlagtwedde.

- De buurtschap Vlagtwedder-Barlage valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Vlagtwedde.

- De buurtschap Vlagtwedder-Barlage heeft witte plaatsnaamborden en ligt deels buiten de bebouwde kom van het dorp Vlagtwedde. Het grootste deel van de buurtschap ligt echter binnen de bebouwde kom van dat dorp. Het lijkt echter te rechtvaardigen het nog altijd als een op zichzelf staande woonplaats te zien, wegens de afgescheiden ligging ervan ten opzichte van de dorpskern.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Vlagtwedder-Barlage ligt rond de Spetsebrugweg, voor het gedeelte W van en rond het kruispunt met de weg Lanesloot, en rond de wegen Barlagerweg, Laan van Westerwolde, Barlagerachterweg, Heuvelweg, Verlengde Heuvelweg, De Vennen, Verlengde Vennen en Barlagerveldweg. Onderdeel van de buurtschap is het Emslandermeer. De buurtschap ligt direct NO van de dorpskern van Vlagtwedde, direct ZO van het dorp Veele, ZW van het dorp Veelerveen en NW van het dorp Bourtange.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Vlagtwedder-Barlage omvat ca. 70 huizen, ca. 275 verblijfsaccommodaties en ca. 10 bedrijfsgebouwen, met ca. 175 inwoners.

Reactie toevoegen