Stipdonk

Plaats
Buurtschap
Someren Helmond
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Stipdonk

Terug naar boven

Status

- Stipdonk is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, in grotendeels gemeente Someren (t/m 30-4-1935 gemeente Lierop, per 1-5-1935 over naar gemeente Someren), deels gemeente Helmond.

- De buurtschap Stipdonk valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Lierop en deels onder de stad Helmond.

- De buurtschap Stipdonk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Stipdonk ligt rond de gelijknamige weg (de N612), rond de W tak van de Zuid-Willemsvaart ter plaatse, en rond de wegen Oude Goorenweg (de N en NO helft van van deze weg), Herselseweg (het gedeelte N van de Watermolenweg), Watermolenweg, Slotjesweg, Rochadeweg (het gedeelte W van het water Nieuwe Aa), Middenweg, Veldbeemd, Weidebeemd, Kanaaldijk Z.O. (het gedeelte van deze weg Z van de Keersluisweg), Keersluisweg en Stipdonkseweg (het gedeelte van deze weg gelegen W van de O tak van de Zuid-Willemsvaart). De buurtschap ligt N van het dorp Lierop, direct Z van de stad Helmond, NNW van het dorp Someren, ONO van het dorp Mierlo, W van het dorp Vlierden en NW van de dorpen Ommel en Asten.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Stipdonk 6 huizen met 49 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen