Rheezerveen

Plaats
Dorp
Hardenberg
Salland
Overijssel

rheezerveen_oranjebuurt.jpg

Stichting Oranjebuurt Rheezerveen organiseert diverse evenementen door het jaar heen.

Stichting Oranjebuurt Rheezerveen organiseert diverse evenementen door het jaar heen.

Rheezerveen

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Rheezerveen.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Rheezerveen.

- Sprookjescamping De Vechtstreek.

- Kampeerdorp de Zandstuve is een vakantieparadijs voor gezinnen met kinderen, opa's en oma's met kleinkinderen en echtparen/senioren die willen genieten van rust en ruimte. De camping is ruim 10 hectare groot en is voorzien van kampeerplaatsen, chalets, stuuflodges, luxe toercaravans, kampeerbungalows, kampeer- en trekkershutten, De Waard tenten en safaritenten.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Rheezerveen.

Terug naar boven

Status

- Rheezerveen is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Hardenberg. T/m 30-4-1941 gemeente Ambt-Hardenberg.

- De buurtschap Rheezerveen heeft een eigen postcode (7797) en plaatsnaam in het postcodeboek en is daarmee een formele woonplaats. In de praktijk is Rheezerveen een tweelingbuurtschap samen met buur-buurtschap Heemserveen en hebben zij bijv. een gezamenlijk Plaatselijk Belang (zie hieronder bij Links).

Terug naar boven

Ligging

Rheezerveen ligt ZW van Hardenberg, ZO van Dedemsvaart, rond de Rheezerveenseweg, en grenst in het Z aan de provincialeweg N34 (Ommerweg), in het O aan de Larixweg en in het N aan de Elfdewijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

- In 1840 had Rheezerveen 9 huizen met 56 inwoners.

- Tegenwoordig heeft Rheezerveen ca. 250 huizen met ca. 600 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- In de buurt van het oorlogsmonument in het bos stortte op 16 februari 1945 een Amerikaanse bommenwerper neer, op de terugweg van een 'raid' naar Gelsenkirchen. Drie inzettenden kwamen om, vier werden gevangen genomen, een ontkwam. Van deze gebeurtenis is een boekje verschenen (Herman Redder, 'De fatale missie van de Maid to order'). Bij het monument staat hoe het te verkrijgen is. Op het monument staat de oproep: 'Laten we hen die ver van huis voor onze vrijheid vochten nooit vergeten.'

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Stichting Oranjebuurt Rheezerveen / Heemserveen e.o. organiseert diverse evenementen door het jaar heen.

Terug naar boven

Links

- Plaatselijk Belang Rheezerveen / Heemserveen e.o..

- Basisschool Rheezerveen is opgericht in 1907 (althans de voorganger, toen het nog lagere school heette). De school krijgt haar leerlingen uit een groot landelijk gelegen gebied tussen Hardenberg, Dedemsvaart en Ommen. Het aantal leerlingen schommelt de laatste jaren zo rond de 50. Dat betekent dat men met combinatieklassen werkt. Dat vraagt van de leerkrachten een goede organisatie in de klas en een grote mate van zelfstandigheid van de leerlingen. De ouders en buurtbewoners dragen de school een warm hart toe, omdat de school wordt gezien als iets gezamenlijks. Dit is ook in de praktijk te merken door de grote inzet van de ouders bij allerlei schoolse en buitenschoolse zaken.

- Zorgstal Saela.

Reactie toevoegen