Luttelherpt

Plaats
Buurtschap
Heusden
Langstraat
Noord-Brabant

Luttelherpt

Terug naar boven

Status

- Luttelherpt is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de subregio Langstraat, gemeente Heusden. T/m 30-4-1935 gemeente Hedikhuizen, per 1-5-1935 over naar gemeente Heusden.

- De buurtschap Luttelherpt valt onder het dorp Herpt, ook volgens de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (de BAG), maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Heusden (postale aanduiding: Heusden gem Heusden).

- De buurtschap Luttelherpt heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Luttelherpt ligt rond de wegen Luttelherptseweg, Hoefstraat, Ophovenseweg (alleen het begin van deze weg, rondom huisnummer 1, bij de Hoefstraat), Groenstraat (het gedeelte van deze straat NW van het kruispunt met de Lambertusstraat), Groene woud en Bernsestraat. De buurtschap ligt direct N en direct NO van het dorp Herpt, W en WNW van het dorp Hedikhuizen, O van de stad Heusden, aan de Z oever van de rivier de Maas, ZO van de dorpen Nederhemert-Zuid en 'Wijk en Aalburg', Z van het dorp Nederhemert-Noord, WZW van het dorp Ammerzoden, NW van de dorpen Haarsteeg en Vlijmen, NNO van de dorpen Elshout en Drunen en NNW van het dorp Nieuwkuijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Luttelherpt 13 huizen met 80 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 55 huizen met ca. 140 inwoners.

Reactie toevoegen