Leeuwen

Plaats
Dorp
Roermond
Midden-Limburg Roerstreek
Limburg

Leeuwen

Terug naar boven

Status

- Leeuwen is een dorp in de provincie Limburg, in de regio Midden-Limburg en daarbinnen in de Roerstreek, gemeente Roermond. T/m 31-7-1959 gemeente Maasniel.

- Het dorp Leeuwen heeft in 1978 geen eigen postcode en plaatsnaam gekregen in het postcodeboek, voor de postadressen ligt het dorp daarom sindsdien 'in' Roermond.

Terug naar boven

Naam

In het Limburgs
Leeve.

Terug naar boven

Ligging

Het dorp Leeuwen grenst in het W aan de rivier de Maas, in het N aan de Asseltse Plassen en Asselt, in het O en ZO aan het 'dorp in de stad' Maasniel en in het Z aan Roermond, en ligt O van Horn en het Lateraalkanaal Linne-Buggenum, ZO van het punt waar dit kanaal en de Maas samenvloeien en van Buggenum en Haelen, ZW van de A73 en Swalmen, WZW van Boukoul en NW van Asenray.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat het dorp Leeuwen 49 huizen met 269 inwoners. Tegenwoordig heeft het dorp ca. 480 huizen met ca. 1.200 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Leeuwen heeft 4 gemeentelijke monumenten.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Carnaval. - Vastelaovesvereniging Vv De Tuinhagedisse.

Terug naar boven

Links

- Belangenvereniging: - Dorpscomité Leeuwen.

- Muziek: - Het hart van Fanfare St. Laurentius bestaat uit het grote korps en de percussiegroep waarin ca. 50 mensen musiceren, waarbij het plezier in samen muziek maken voorop staat. Verder is er een jeugdensemble en de Prinsekapel, die voor de muzikale noot zorgt in de vastelaovend periode.

- Genealogie: - Overzicht van begravenen op de begraafplaats van Leeuwen.

Reactie toevoegen