Kuikse Heide

Plaats
Buurtschap
Heusden
Langstraat
Noord-Brabant

Kuikse Heide

Terug naar boven

Status

- Kuikse Heide is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de subregio Langstraat, gemeente Heusden. Drunens deel: t/m 1996 gemeente Drunen, in 1997 over naar gemeente Heusden; Nieuwkuijks deel: t/m 30-4-1935 gemeente Nieuwkuijk, per 1-5-1935 over naar gemeente Vlijmen, in 1997 over naar gemeente Heusden.

- De buurtschap Kuikse Heide valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Drunen, deels onder het dorp Nieuwkuijk.

- De buurtschap Kuikse Heide heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kuikse Heide ligt rond de wegen Groenewoud (het gedeelte van deze weg rond en O van het kruispunt met de Heistraat), Industrieweg (O zijde), Kasteeldreef, De Bosschen, Heistraat, Kooiweg, Bosscheweg (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de wegen Heistraat en Kooiweg), Nieuwkuijksestraat (deze straat voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Nieuwkuijk), Kasteellaan en Meerdijk. De buurtschap ligt direct O van het dorp Drunen, direct W van het dorp Nieuwkuijk, Z van de A59, W van het dorp Vlijmen, N van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Z van de stad Heusden, ZO van het dorp Elshout en ZW van het dorp Haarsteeg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kuikse Heide omvat ca. 110 huizen met ca. 275 inwoners.

Reactie toevoegen