Heihoek

Plaats
Buurtschap
Grave Mill en Sint Hubert
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

Heihoek

Terug naar boven

Status

- Heihoek is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Land van Cuijk, in grotendeels gemeente Grave (t/m 31-7-1942 gemeente Gassel; per 1-8-1942 over naar gemeente Beers, in 1994 over naar gemeente Grave), deels gemeente Mill en Sint Hubert.

- De buurtschap Heihoek valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Gassel, deels onder het dorp Mill (voor één pand).

- De buurtschap Heihoek heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heihoek ligt rond wegen Heihoekseweg, Turnhoutseweg, Ten Holtweg, Prinsenhof, Scheperschaarseweg, Graafsedijk (het noordwestelijkste gedeelte van deze weg), Broekstraat, Meisevoort (NW van de Broekstraat alleen de O zijde), Zeegstraat en Kapellaan (het gedeelte ZO van het kruispunt met de weg Meisevoort). De buurtschap ligt ZO van de dorpen Gassel en Escharen en de stad Grave, ZW van de Kraaijenbergse Plassen en het dorp Linden, N van het dorp Mill en NW van de dorpen Beers, Vianen en Cuijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Heihoek 18 huizen met 112 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 50 huizen met ca. 125 inwoners.

Reactie toevoegen