De Sterre

Plaats
Buurtschap
Terneuzen
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

De Sterre

Terug naar boven

Status

- De Sterre is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Terneuzen. T/m 31-3-1970 gemeente Zuiddorpe. Per 1-4-1970 over naar gemeente Axel, 2003 over naar gemeente Terneuzen.

- Buurtschap De Sterre valt, ook voor postadressen, onder het dorp Zuiddorpe.

- Buurtschap De Sterre heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1856 Het Sterretje.

Naamsverklaring
Een sterre was een verenigingspunt van verschillende op elkaar uitkomende straten (wonderlijk eigenlijk dat dan niet veel meer buurtschappen De Sterre heten, dit is de enige buurtschap in ons land met deze naam, red.). Gezien de ligging op de grens met België was hier oudtijds mogelijk een etablissement.(1)

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Sterre ligt 1 km ZW van Zuiddorpe, Z van de buurtschap De Ratte, rond de kruising Oudepolderseweg / Overslagseweg / Vrouwstraat / Hoofdweg Zuid, aan de grens met België.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Sterre omvat ca. 100 huizen met ca. 250 inwoners.

Terug naar boven

Trivia

- De volleybalvereniging van Zuiddorpe heette De Sterre. Zij zijn echter recentelijk gefuseerd met VV Voorwaarts uit Axel tot VV Stevo.

Reactie toevoegen