De Hei

Plaats
Buurtschap
Laarbeek
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

De Hei

Terug naar boven

Status

- De Hei is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Laarbeek. Mariahouts gedeelte: t/m 1996 gemeente Lieshout; Beek en Donks gedeelte: t/m 1996 gemeente Beek en Donk.

- Buurtschap De Hei valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Mariahout, deels onder het dorp Beek en Donk.

- Buurtschap De Hei heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Hei ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Pater de Leeuwstraat (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Beek en Donk), Lagedijk (het gedeelte van deze weg N van het water Donkervoortse Loop), Nieuwveldweg, Schaapsdijk en Grensweg. De buurtschap ligt NO van het dorp Mariahout, NW van het dorp Beek en Donk, ZW van het dorp Boerdonk, NNO van het dorp Lieshout en Z van het dorp Erp.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 heeft buurtschap De Hei (dan: De Heide) 170 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen