Winkel (Biezenmortel)

Plaats
Buurtschap
Tilburg
Hart van Brabant
Noord-Brabant

Winkel (Biezenmortel)

Terug naar boven

Status

- Winkel is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, gemeente Tilburg. T/m 1996 gemeente Udenhout. In 1997 over naar gemeente Haaren, in 2021 over naar gemeente Tilburg.

- De buurtschap Winkel valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Biezenmortel.

- De buurtschap Winkel heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Winkel ligt rond de wegen Winkelsestraat (een straat met een haakvormig verloop), Gommelsestraat (het gedeelte van deze straat ZO van het kruispunt met de Biezenmortelsestraat en de Groenstraat), Capucijnenstraat (deze straat voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Biezenmortel), Brabantsehoek (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 16, in O richting) en Heusdensebaan (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de weg Brabantsehoek). De buurtschap ligt direct Z en direct ZZW van het dorp Biezenmortel, O van het dorp Udenhout, NW van het dorp Haaren, WZW van het dorp Helvoirt en NO van het dorp Berkel-Enschot.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Winkel omvat ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen