Wildenborch

Plaats
Buurtschap
Bronckhorst
Achterhoek
Gelderland

Wildenborch

Terug naar boven

Status

- Wildenborch is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Achterhoek, gemeente Bronckhorst. T/m 2004 gemeente Vorden.

- De buurtschap Wildenborch valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Vorden.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Wildenborch ligt NO van Vorden, ZW van Lochem.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Landgoed Wildenborch.

Terug naar boven

Links

- Buurthuis: - "De Wildenborchse Kapel is het centrale punt in het sociale leven van Wildenborch, een buurtschap met sterke saamhorigheid en prachtige landschappen. In de kapel vindt maandelijks een kerkdienst plaats. Daarnaast biedt de kapel onderdak aan de lokale verenigingen en hun activiteiten zoals de schiet-, klootschiet-, koersbal-, toneel- en Oranjevereniging, de vrouwenclub en volksdansgroep. Verder organiseert men jaarlijks Staringavonden, een Winterwandeling en een fietstocht.

Inwoners komen hier graag bij elkaar om lief en leed met elkaar te delen. In de kapel nemen we ook afscheid van overleden buurtgenoten. Alles wat bij het leven hoort, is in de kapel te vinden. De kapel wordt met liefde onderhouden door buurtgenoten, allemaal vrijwilligers. De exploitatie is in handen van ‘Stichting Kapel de Wildenborch’. Zes buurtgenoten vormen het bestuur van de stichting. Alle inkomsten van de stichting komen ten goede aan de kapel. Met ons allen koesteren we de kapel, als het kloppende hart van de Wildenborch!"

Reactie toevoegen