Stepelo

Plaats
Buurtschap
Haaksbergen
Twente
Overijssel

Stepelo

Terug naar boven

Status

- Stepelo is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Twente, gemeente Haaksbergen.

- De buurtschap Stepelo valt onder het dorp Sint Isidorushoeve, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Haaksbergen. Gezien de ligging is de buurtschap voor het maatschappelijk leven e.d. ook betrokken bij het N gelegen buurdorp Beckum.

- De buurtschap Stepelo heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap ligt rond en binnen het gebiedje omsloten door de wegen Hengelosestraat (de N739), Hulstweg, Ensinkweg, Schoolkaterdijk en Beckummerweg. In dit gebiedje liggen dan nog de wegen Brandweg en Veldhuisweg. In ZO richting liggen de bedrijventerreinen Stepelo en - het veel kleinere - Stepelerveld, nabij de kernen Haaksbergen en De Veldmaat, maar deze twee terreinen maken geen deel uit van de buurtschap Stepelo. De buurtschap ligt NO van het dorp Sint Isidorushoeve, N van het dorp Haaksbergen, NW van het 'wijkdorp' De Veldmaat, WZW van het dorp Boekelo, ZZW van het dorp Beckum en ZO van het dorp Bentelo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Stepelo omvat ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - "Erve Knippert in buurtschap Stepelo (Hulstweg 11) is een jongvee opfokbedrijf. De werkzaamheden op het bedrijf zijn verruimd met het project dagzorg voor ouderen. De dagzorg voor ouderen op een zorgboerderij is meer dan alleen maar het verblijven in de boerderij als gebouw. Het is ook een wijze van leven met de natuur, de dieren en het gewas. Onze zorgboerderij sluit aan op de leefwijze van ouderen uit de agrarische sector en natuurliefhebbers en ouderen die houden van een huiselijke omgeving. Er is dagelijks een gestructureerde dagindeling.

Erve Knippert onderscheidt zich door een zeer wensgerichte aanpak. We doen een beroep op de mogelijkheden van elke deelnemer waardoor hij of zij zelf merkt tot verrassende dingen in staat te zijn. De rustige, gezellige sfeer en de onderlinge contacten zijn van grote betekenis. Ook alleen meekijken kan voor sommigen al van grote waarde zijn. Dagzorg kan een positieve invloed hebben op het zelfstandig leven en wonen. Indien nodig kan er voor de veiligheid van de deelnemer gebruik worden gemaakt van een uniek dwaalbeschermingssysteem. Hierdoor kan elke deelnemer optimaal gebruik maken van zijn vrijheid." In 2019 is een voormalige varkensstal omgebouwd tot dagverblijf in de vorm van een Los Hoes. Hier vindt nu zeer kleinschalige groepsbegeleiding plaats voor ouderen met forse geheugen- of gedragsproblematiek, voor mensen die zich niet zo op hun gemak voelen in een grotere groep. Op 18 mei 2019 is deze nieuwe locatie feestelijk geopend.

Reactie toevoegen