Stepelo

Plaats
Buurtschap
Haaksbergen
Twente
Overijssel

Stepelo

Terug naar boven

Status

- Stepelo is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Twente, gemeente Haaksbergen.

- De buurtschap Stepelo valt onder het dorp Sint Isidorushoeve, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Haaksbergen. Gezien de ligging is de buurtschap voor het maatschappelijk leven e.d. ook betrokken bij het N gelegen buurdorp Beckum.

- De buurtschap Stepelo heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Stepelo ligt rond en binnen het gebiedje omsloten door de wegen Hengelosestraat (de N739), Hulstweg, Ensinkweg, Schoolkaterdijk en Beckummerweg. In dit gebiedje liggen dan nog de wegen Brandweg en Veldhuisweg. In ZO richting liggen de bedrijventerreinen Stepelo en - het veel kleinere - Stepelerveld, nabij de kernen Haaksbergen en De Veldmaat, maar deze twee terreinen maken geen deel uit van de buurtschap Stepelo. De buurtschap ligt NO van het dorp Sint Isidorushoeve, N van het dorp Haaksbergen, NW van het 'wijkdorp' De Veldmaat, WZW van het dorp Boekelo, ZZW van het dorp Beckum en ZO van het dorp Bentelo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Stepelo omvat ca. 45 huizen met ca. 115 inwoners.

Reactie toevoegen