Oldenkotte

Plaats
Buurtschap
Berkelland
Achterhoek
Gelderland

Oldenkotte

Terug naar boven

Status

- Oldenkotte is een buurtschap, deels in de provincie Gelderland, in de streek Acherhoek, gemeente Berkelland (t/m 2004 gemeente Eibergen, in 2005 over naar gemeente Berkelland) en grotendeels in Duitsland, waar de buurtschap Oldenkott heet.

- Het Nederlandse deel van de buurtschap Oldenkotte valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Rekken.

- In Nederland heeft de buurtschap Oldenkotte geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat. In Duitsland heeft de buurtschap gele plaatsnaamborden Oldenkott-Winnewick.

Terug naar boven

Ligging

Het Nederlandse deel van de buurtschap Oldenkotte ligt rond de Oldenkotseweg, voor het gedeelte tussen het kruispunt van deze weg met de Den Borgweg en de Panovenweg en de Nederlands-Duitse landsgrens. De buurtschap ligt ONO van het dorp Rekken, NW van de plaats Ammeloe in Duitsland, Z van het dorp Haaksbergen, ZW van het dorp Buurse, O van het dorp Eibergen, NO van de stad Groenlo en NNO van de plaats Ellewick in Duitsland.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Het Nederlandse deel van de buurtschap Oldenkotte omvat een handvol huizen, met ca. 20 inwoners.

Reactie toevoegen