Maasdijk

Plaats
Dorp
Westland
Westland Delfland
Zuid-Holland

maasdijk kortekruisweg [640x480].jpg

Maasdijk Kortekruisweg

Maasdijk Kortekruisweg

Maasdijk

Terug naar boven

Status

- Maasdijk is een dorp in de provincie Zuid-Holland, in de streek Delfland, en daarbinnen in de streek Westland, gemeente Westland. T/m 2003 gemeente Naaldwijk.

Terug naar boven

Ligging

Maasdijk ligt Z van Naaldwijk, NW van Maassluis en Maasland, ZW van De Lier.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Het dorp Maasdijk heeft ca. 1.750 huizen met ca. 4.400 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- Anno 2010 is woningbouwproject De Watertuinen in ontwikkeling aan de zuidkant van Maasdijk. Het omvat ca. 150 woningen.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Maasdijk heeft 1 rijksmonument.

- Maasdijk heeft 1 gemeentelijk monument.

Terug naar boven

Evenementen en activiteiten

- Multifunctioneel centrum: - Vereniging Concordia met haar onderkomen in gebouw Concordia staat open voor iedereen die activiteiten wil organiseren; enerzijds zeer geschikt voor vergaderingen, congressen, presentaties, (bedrijfs)bijeenkomsten, recepties en party's, anderzijds is Concordia ook een huis voor culturele aangelegenheden (muziek, toneel, lezingen, film etc.). Concordia brengt ook zelf door het jaar heen voor een breed publiek een interessant aanbod aan activiteiten. Maandelijks wordt er aandacht besteed aan kunst en cultuur, regio, economie, gezondheid, literatuur, kunstgeschiedenis, reizen enz. Daarnaast worden en regelmatig workshops gegeven. Zowel in het voor- als najaar wordt er een actuele film vertoond. Verder organiseert Concordia ook aciviteiten voor de jeugd.

Terug naar boven

Links

- Onderwijs: - Basisschool Het Kompas. - Basisscholen WSKO De Zevensprong en De Schakel werken tegenwoordig samen. De Schakel is ook onder WSKO komen te vallen en alle leerlingen zijn nu gehuisvest in het schoolgebouw van WSKO De Zevensprong. Om te zorgen dat de identiteit van beide scholen behouden blijft, is er intensief overleg gevoerd tussen de schoolbesturen, directies en ouders van de scholen. Beide scholen zijn enthousiast over de samenwerking. Door de integratie van het Daltononderwijs van De Schakel en het coöperatief leren op WSKO De Zevensprong ontstaat er een vorm van onderwijs die zorgt voor nieuwe inspiratie bij alle betrokkenen. De nieuwe naam van de school is Basisschool WSKO De Aventurijn.

- Muziek: - Na jarenlang twee aparte slagwerkgroepen te zijn geweest, zijn in 2012 de slagwerkgroep van Liora De Lier en de slagwerkgroep van EMM Maasdijk samengevoegd tot Slagwerkgroep Westland. Ze verzorgen het slagwerk bij Marching Band Liora, en treden ook op als individuele slagwerkgroep. Zo hebben we al meegedaan op een eigen boot met het Varend Corso Westland, de hardlopers binnengehaald bij de jaarlijkse VTM hardloopwedstrijd in Maasdijk en verscheidene keren de dorpscentra op hun kop gezet. Dit alles zorgt altijd voor veel enthousiaste reacties van het publiek.

- Sport: - v.v. Maasdijk (voetbal).

- Zorg: - Zorgkwekerij Mil Maasdijk.

- Genealogie: - Overzicht van begravenen op de begraafplaats van Maasdijk alg.

Reactie toevoegen