Loveren (Westerhoven)

Plaats
Buurtschap
Bergeijk
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Loveren (Westerhoven)

Terug naar boven

Status

- Loveren is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Bergeijk. T/m 1996 gemeente Westerhoven.

- De buurtschap Loveren valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Westerhoven.

- De buurtschap Loveren heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Loveren ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Rijksweg (de N397; het gedeelte van deze weg direct W van de minirotonde bij de wegen Braambos, Loveren en Dommelsedijk; Z zijde), Dommelsedijk (ook de N397; het gedeelte van deze weg direct O van de minirotonde bij de wegen Braambos, Loveren en Rijksweg; Z zijde), Hoeverstraat (het gedeelte van deze weg NO van het kruispunt met de Zandstraat), Zandstraat, Leemskuilen, Loverensedijk en Weerderdijk. De buurtschap is gedeeltelijk bedrijventerrein. De buurtschap ligt direct NO van het dorp Westerhoven, N van het bungalow- en vakantiepark De Kempervennen, ZO van het dorp Riethoven, NO van het dorp Bergeijk, ZW van het dorp Dommelen en WZW van het dorp Valkenswaard.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Loveren omvat ca. 75 huizen en ca. 55 bedrijfsgebouwen, met ca. 190 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Buurtvereniging Loveren.

Reactie toevoegen