Kuikseind

Plaats
Buurtschap
Oirschot
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Kuikseind

Terug naar boven

Status

- Kuikseind is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Oirschot. T/m 1996 gemeente Oost-, West- en Middelbeers.

- De buurtschap Kuikseind valt onder het dorp Middelbeers. Voor de postadressen valt de buurtschap echter onder de postale plaats Oost West en Middelbeers.

- De buurtschap Kuikseind heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kuikseind ligt rond de wegen Kuikseindseweg (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Middelbeers), Konijnenberg, Burgerwalweg, Wit Hollandweg, Molenbroekseweg, Hillestraat (het gedeelte van deze straat W van het riviertje de Kleine Beerze) en Hilleborg. De buurtschap ligt direct Z van het dorp Middelbeers, ZW van de dorpen Oostelbeers en Oirschot, NO van het dorp Westelbeers, OZO van het dorp Diessen, NO van het dorp Netersel en NW van de dorpen Vessem en Wintelre.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kuikseind omvat ca. 45 huizen met ca. 115 inwoners.

Reactie toevoegen