Kogerpolder

Plaats
Buurtschap
Alkmaar Castricum
Regio Alkmaar Kennemerland
Noord-Holland

Kogerpolder

Terug naar boven

Status

- Kogerpolder is een buurtschap en polder in de provincie Noord-Holland, in de Regio Alkmaar en in de streek Kennemerland, in grotendeels gemeente Alkmaar en deels gemeente Castricum. T/m 1992 gemeente Akersloot, in 1993 grotendeels over naar gemeente Graft-De Rijp (in 2015 over naar gemeente Alkmaar), een klein deel blijft in 1993 gemeente Akersloot (in 2002 over naar gemeente Castricum).

- De buurtschap Kogerpolder valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder de buurtschap Starnmeer, deels onder het dorp De Woude.

- De buurtschap Kogerpolder heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kogerpolder ligt rond de gelijknamige weg. De buurtschap ligt aan de NO oever van het tweelingmeer Alkmaardermeer-Uitgeestermeer, aan het Noord-Hollands Kanaal en de Markervaart en ligt direct N en direct NO van het dorp De Woude, aan weerszijden van de Provincialeweg (de N246), maar voornamelijk O daarvan, N en NW van de buurtschap Starnmeer, W van de dorpen West-Graftdijk en De Rijp, ZZO van het dorp Zuidschermer, NW van het dorp Oost-Graftdijk, N van het dorp Markenbinnen en O van het dorp Akersloot.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kogerpolder omvat ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen