Kamperse Hoek

Plaats
Buurtschap
Terneuzen
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

Kamperse Hoek

Terug naar boven

Status

- Kamperse Hoek is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Terneuzen. T/m 31-3-1970 gemeente Zaamslag.

- De buurtschap Kamperse Hoek valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Zaamslag.

- De buurtschap Kamperse Hoek heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Spelling
In de atlassen staat nog de verouderde spelling Kampersche Hoek. Het Kadaster heeft tegenwoordig echter de richtlijn om bij topografische namen de huidige spelling aan te houden, tenzij formele spellingen in bijvoorbeeld gelijkluidende straatnamen of op plaatsnaamborden zich daartegen verzetten. Aangezien beider hier niet aan de orde zijn, stellen wij voor om voor deze buurtschap daarom de spelling Kamperse Hoek aan te houden, mede gezien de ligging aan de straatnamen waar de ch ook niet meer in voorkomt (zie daarvoor bij Ligging).

Oudere vermeldingen
1856 Camperhoek.

Naamsverklaring
Betekent hoek 'hoek, uithoek' (zie Hoek) bij Kampen.(1)

Terug naar boven

Ligging

- De buurtschap Kamperse Hoek ligt 4 km NO van Zaamslag, rond het N van de Kampersedijk, bij de kruising met de Kamperseweg.

- O van deze buurtschap liggen de buurtschappen Kampen en Kamperhoek. Deze vallen onder het dorp Vogelwaarde, gem. Hulst.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kamperse Hoek omvat slechts een handvol boerderijen, met ca. 10 inwoners.

Reactie toevoegen