Heioord

Plaats
Buurtschap
Leudal
Midden-Limburg
Limburg

Heioord

Terug naar boven

Status

- Heioord is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Leudal. T/m 30-6-1942 gemeente Neeritter. Per 1-7-1942 over naar gemeente Hunsel, in 2007 over naar gemeente Leudal.

- De buurtschap Heioord valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Neeritter.

- De buurtschap Heioord heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heioord ligt rond de wegen Rutjensstraat, Ringstraat, Haardstraat (de twee hiervoor genoemde wegen voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Neeritter), Oude Brugstraat, Sniekstraat (het gedeelte Z van de Ringstraat), Manestraat, Keyersstraat, Bekerstraat (de twee hiervoor genoemde wegen voor zover gelegen binnen Nederland), Breede Rijn en Huikenstraat. De buurtschap ligt W van het dorp Neeritter en grenst in het N, Z en W aan België.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Heioord (dan: Het Heioord) 22 huizen met 91 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen