Heimolen (Deurne)

Plaats
Buurtschap
Deurne
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Heimolen (Deurne)

Terug naar boven

Status

- Heimolen is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Deurne. Deurnes gedeelte: t/m 1925 gemeente Deurne en Liessel; Vlierdens gedeelte: t/m 1925 gemeente Vlierden.

- De buurtschap Heimolen valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Deurne, deels onder het dorp Vlierden.

- De buurtschap Heimolen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heimolen ligt rond de wegen Heimolenweg, Molenweijerweg, Donschotseweg, Eikhofweg (het gedeelte bij het kruispunt met de Donschotseweg), Oude Vreewijkseweg (W zijde), Sint Jozefstraat, Theo van Doesburgstraat (de twee voorgaande wegen de gedeelten W van het Oude Stappad, verder de Sint Jozefstraat voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Deurne), Oude Stappad (W zijde), Vloeieindsedreef en Knoflookpad (het gedeelte O van de Beukenstraat). De buurtschap ligt Z van het dorp Deurne, O van het dorp Vlierden, ZW van het dorp Zeilberg, NO van de dorpen Asten en Ommel en NW van het dorp Liessel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Heimolen omvat ca. 55 huizen met ca. 140 inwoners.

Reactie toevoegen