Heikantse Hoeve

Plaats
Buurtschap
Sint-Michielsgestel
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Heikantse Hoeve

Terug naar boven

Status

- Heikantse Hoeve is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Sint-Michielsgestel. T/m 1995 gemeente Berlicum.

- De buurtschap Heikantse Hoeve valt grotendeels onder het dorp Middelrode, deels onder het dorp Berlicum (voor enkele adressen). Het gedeelte van de buurtschap Heikantse Hoeve dat onder het dorp Berlicum valt, valt ook voor de postadressen onder dat dorp. Maar het gedeelte van de buurtschap dat onder het dorp Middelrode valt, valt, net als dat dorp zelf, voor de postadressen ook onder het dorp Berlicum, omdat Middelrode in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek.

- De buurtschap Heikantse Hoeve heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al zou de straatnaam Heikantsehoeve je daar wel een vermoeden van kunnen geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heikantse Hoeve ligt rond de bijna gelijknamige weg Heikantsehoeve en rond de wegen Milrooijsedijk (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de wegen Schellekesveld en Heikantsehoeve: O zijde, het gedeelte N daarvan: beide zijden), Zandstraat (het gedeelte van deze weg buiten de bebouwde kom van het dorp Middelrode; O zijde), Dreef en Heiblomsedijk (dus niet de Heibloemsedijk in aansluiting op deze weg). De buurtschap ligt direct NO en direct O van het dorp Middelrode, O en ZO van het dorp Berlicum, NW van de dorpen Heeswijk en Dinther, ZZW van het dorp Vinkel en W van het dorp Loosbroek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Heikantse Hoeve omvat ca. 85 huizen met ca. 215 inwoners.

Reactie toevoegen